Vepřové kotlety pro slavnostní večeře.
250 g | cibule |
2 ks | rajče |
1 ks | hřebíček |
0.25 l | červené víno |
hladká mouka | |
4 ks | vepřová kotleta |
2 lžíce | sádlo nebo olej |
Na tento recept budeme potřebovat tlakový hrnec. Nejprve připravíme samotné maso. Kotlety otřeme vlhkou utěrkou, nakrojíme, dobře naklepeme po obou stranách, osolíme a obalíme v hladké mouce. Do tlakového hrnce vložíme sádlo, nebo nalijeme olej a na tomto tuku připravené kotlety opečeme po obou stranách.
Po opečení kotlety poklademe kolečky krájené cibule, spařenými, oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty. Nakonec přidáme hřebíček a podlijeme vínem, které můžeme doplnit vodou, pokud ho není dostatek. Kotlety by měli být zakryté cibulí, řajčaty a utopené ve víně s vodou.
Talkový hrnec uzavřeme, dáme na sporák a jen asi 10 minut maso upravujeme. Dáme vychladnout a teprve potom hrnec otevřeme. Zkusíme, zda jsou kotlety měkké. Podle potřeby je ještě můžeme dosolit. Podáváme s rýží.
Pokrm je vhodný na silvestrovskou večeři i na jiné slavnostní hostiny.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena