Dopřejte si kuřecí řízky trochu jinak. Vyzkoušejte recept na křupavé kořeněné kousky kuřecího masa.
1 kg | kuřecí prsa |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
na obalení | |
vejce | |
mléko | |
grilovací koření | |
polohrubá mouka | |
mletý černý pepř | |
pálivá mletá paprika | |
kukuřičné lupínky |
Připravíme si suroviny potřebné na obalení kuřecích prsou. Polohrubou mouku smícháme s pálivou paprikou, pepřem a grilovacím kořením. Vejce rozšleháme s mlékem. Kukuřičné lupínky před obalováním ještě trochu podrtíme rukou. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky či plátky, jak je libo. Jeden po druhé obalujeme nejprve ve směsi mouky a koření, následně v rozšlehaném vejci a lupíncích. Aby se maso dobře obalilo, je lepší v lupíncích maso trochu přitlačit z obou stran. Obalené stripsy klademe na pánev do rozpáleného oleje a smažíme nejprve 5 minut a po otočení další 3 minuty. Po osmažení vkládáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje. Kořeněné kuřecí stripsy podáváme s bramborovou kaší.
(doba přípravy 45 min)
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
autor Lukáš Dvořák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena