Snadný recept na koláč s plátky hrušek, který podáváme jako moučník ke snídani či odpolední kávě.
2 ks | vejce |
150 g | máslo |
50-70 ml | smetana |
2-3 ks | hruška |
200 g | polohrubá mouka |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva |
150 g | třtinový cukr |
na ozdobu | |
---|---|
cukr moučka |
Omyté hrušky zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Mouku prosejeme s páškem do pečiva. V míse utřeme změklé máslo se třinovým cukrem do pěny a postupně přidáme jedno vejce po druhém. Potom přidáme mouku a smetanu a vymícháme řidší těsto, které rozprostřeme do koláčové formy a poklademe hruškami. Koláč s hruškami pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut. Vychladlý koláč s hruškami rozdělíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji. Podle chuti můžeme pocukrovat.
Tip na neděli: Jemný hruškový koláč se skořicí
Hruškový koláč je ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Je jemný, krémový a díky skořici má drobenka lehce obměněnou chuť.
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena