Recept na koláč s hroznovým vínem, který můžeme podávat jen tak, nebo na něj připravit polevu s medem a zázvorem. Moučník výborně chutná se šlehačkou ke kávě.
těsto | |
---|---|
80 g | cukr |
50 ml | olej |
sůl | |
2 ks | vejce |
50 g | máslo |
50 ml | mléko |
0.5 lžičky | citronová kůra |
200 g | polohrubá mouka |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva |
100 g | hroznové víno |
50 g | rozinky sultánky |
poleva | |
1 šálek | cukr |
1 lžička | máslo |
3 lžíce | solamyl |
100 ml | voda |
100 ml | med |
0.5 lžičky | čerstvý zázvor |
3 lžíce | citronová šťáva |
100 | javorový sirup |
100 g | hroznové víno |
na potření | |
máslo | |
podle potřeby | |
mouka na obalení |
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena