Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky a dáme na rozpálenou slaninu s lžící olivového oleje. Přidáme 8 kuliček jalovce, 8 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a 10 kuliček černého pepře. Zeleninu opražíme.
Koňské maso osolíme a potřeme z obou stran hořčicí. Maso vložíme k zelenině. Do směsi vymačkáme citron, ukrojíme malý kousek kury citronu a vložíme do hrnce. Přidáme jablečný ocet a zalijeme vývarem nebo vodou. Koňské maso dusíme do poloměkka. Pak přilijeme 3 dl červeného vína a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme spolu s kořením a omáčku zahustíme s 3 lžícemi mouky rozšlehané ve smetaně. Omáčku necháme povařit a vše rozmixujeme, dochutíme solí. Vložíme zpět naporcované maso.
Koňské maso na víně podáváme s bramborovým nebo s kynutým houskovým knedlíkem.