Těsto na tyto rohlíky si můžeme připravit i v domácí pekárně na chleba.
Hodnocení
3.0
/ 5 (10x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
1 lžička
cukr
1 lžička
sůl
200 ml
kefír
250 g
hladká mouka
250 g
polohrubá mouka
100 ml
vlažná voda
2 lžičky
sušené droždí
100 ml
rozpuštěné sádlo
Postup přípravy
Do pekárny na chleba dáme nejprve všechny tekuté a pak sypké ingredience a zapneme program na přípravu těsta.
Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem.
Po vykynutí těsta odkrajujeme kousky a vytvoříme menší rohlíky, které ještě necháme chvíli na plechu kynout. Pak pečeme 15 - 20 minut na 180 °C.
Kefírové rohlíky jsou dobrou chuťovkou, přílohou, svačinkou, apod.