Mouku, cukr, kakao a jemně mleté ořechy zpracujeme se žloutkem a změklým tukem na hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme lžíci mléka.
Těsto vyválíme na pomoučněném vále na placku a formičkou vykrajujeme tvary kytičky, srdíčka nebo kolečka. Tvary skládáme na plech vyložený pečícím papírem a v středně vyhřáté troubě je upečeme dorůžova. Necháme je zcela vychladnout, třeba i do druhého dne.
Rozměklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem do pěny. Kávu spaříme horkou vodou, rozmícháme a přidáme do krému. Krém zahustíme mletými ořechy, dobře promícháme a necháme vychladnout.
Poté krém naplníme do cukrářského sáčku a vždy na jeden kousek upečeného těsta nastříkneme hvězdičku krému a přitiskneme stejný tvar. Takto spojíme všechny tvary.
V horké vodě rozpustíme kávu a přisypeme cukr. Mícháme tak dlouho, až je poleva hladká.
Polevou potřeme kávové dortíky, ozdobíme je malými hvězdičkami zbylého krému a doprostřed "posadíme" jádro ořechu.