Tvrdší žemle nebo veku z minulého dne nakrájíme na kostky, pokropíme je částí mléka a necháme vsáknout.
Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme na bílky a žloutky. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem a mírně osolíme. Přidáme prosátou mouku, navlhčenou žemli, jemně nakrájenou petrželovou nať a sníh vyšlehaný z bílků. Směs lehce promícháme.
Ze vzniklého lehkého těsta tvarujeme knedlíkové šišky obvyklého tvaru. Karlovarské knedlíky zabalíme do navlhčených, tukem potřených ubrousků, upevníme nití nebo motouzem a vložíme do vařící vody. Karlovarské knedlíky vaříme zvolna asi 20 minut. Po vyjmutí z vody je vybalíme a krájíme na plátky.
Karlovarské knedlíky podáváme jako přílohu k omáčkám a masu.