Kančí maso zbavíme tuku a blan. Protkneme jej slaninou a stroužky napůl nakrájeného česneku. Osolíme a opepříme.
Jemně nakrájenou cibuli na sádle dozlatova usmažíme. Vložíme kančí maso a krátce osmažíme po všech stranách, přidáme trochu vody, kečup, celý pepř a vše v troubě dusíme doměkka. Maso podléváme teplou vodou nebo vývarem. Maso můžeme přelévat vypečenou šťávou.
Když je maso měkké, vyjmeme jej ven, šťávu vysmažíme na tuk, přidáme hladkou mouku, osmažíme a podlijeme vodou. Necháme přejít varem, omáčku prolisujeme a přidáme na másle podušené houby. Nakrájíme maso na plátky, přidáme jej do hotové omáčky a krátce podusíme.
Jako příloha se ke kančí kýtě s houbami nejvíc hodí vařené brambory, ale i s houskovým knedlíkem to má své kouzlo.