těsto | ||
---|---|---|
100 g | olej | |
3 ks | vejce | |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
200 g | cukr krupice | |
1 ks | vanilkový cukr | |
200 g | hladká mouka | |
200 g | bílý jogurt | |
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
kokos |
Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva a oba cukry. Do mísy přidáme sladký jogurt, vejce a olej. Všechny suroviny smícháme v nádobě za pomocí mixéru po dobu asi 30 sekund. Vytřeme tukem formu na bábovku a vysypeme ji strouhaným kokosem.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme do formy a pečeme, až bude bábovka hotová. Vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, můžeme bábovku opatrně vytáhnout.
Jogurtovou bábovku můžeme podávat jen tak, pocukrovanou, ale můžeme ji ještě ozdobit oblíbenou polevou.
Pečeme bábovku: Naučíme vás třenou i kynutou variantu
Dnešní díl malého seriálu článků o tradičních českých receptech věnujeme přípravě bábovky. A to jak bábovky kynuté, tak bábovky třené. A příprava je opět krok za krokem.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Autor:CYBERFOX
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena