Jehněčí kolena očistíme, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Stroužky česneku oloupeme a necháme v celku. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na čtvrtiny. Celer, menší mrkev a petržel očistíme a rozkrojíme na poloviny. Kapii rozkrojíme a zbavíme semínek.
Pekáč vymažeme sádlem (olejem), poklademe zeleninou, cibulí a česnekem. Na zeleninu položíme snítky tymiánu a jehněčí kolínka. Vše podlijeme pivem, zakryjeme alobalem a pečeme zvolna při 180 °C doměkka. Během pečení kolena kontrolujeme a podléváme výpekem a vývarem. Asi po hodině a půl odstraníme z pekáče zeleninu a nezakrytá kolínka dopečeme dozlatova. Zeleninu rozmixujeme, promícháme s výpekem a podle potřeby naředíme vývarem. Jehněčí kolínka na pivu podle chuti osolíme a opepříme.
Jehněčí kolínka na pivu podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovými noky.