Nameleme si jehněčí maso, přidáme černý pepř, sůl, koriandr (i čerstvý), trošku hřebíčku, trošku nového koření, kmínu (vše musí být úplně sypké, já dávám všechno koření do sáčku a rozdrtíme válečkem na těsto) a červené papriky. Do ochuceného masa vmícháme i rozdrcený česnek a cibuli rozmixovanou na jemno, co nejvíce to jde. Vše pečlivě promícháme a dáme na špejle. Dávám péct na pekáč, aby se nedotýkaly dna - špejle posadíme na strany pekáče a dáme péct na 200 °C úplně nahoru do trouby.
Grilovana zelenina: Zeleninu napícháme na špejle, jen opepříme a osolíme a potřeme olejem. Nezakryté dávám péct opět úplně nahoru do trouby na 180 °C. Připravíme si bulgur. Na pánev dáme olej, na to nakrájenou cibuli, na to dáme uvařený bulgur, protlak, pasírovaná rajčata, masox, koření, červenou papriku, trochu chillli a přípradně i trochu kečupu a čerstvého koriandru.
Připravíme si také mátový dip. Zakysanou smetanu společně s nakrájenou mátou rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme pepř a sůl a citronovou šťávu.
Jako poslední si připravíme placky. Na cca 5-6 placek budeme potřebovat 600g hladké mouky, 1,5 malý jogurt (cca 150g), 7g droždí, kousek másla, 235 ml horké vody, sůl a trochu cukru. Do mísy dáme horkou vodu a droždí, cukr a pomalu mícháme. Necháme odpočinout cca 7 minut. Potom pomalu přidáváme jogurt pokojové teploty a mícháme, přisypáváme mouku, sůl, přidáme trochu másla a vařečkou vypracujeme podobně jako kynuté těsto. Těsto by nemělo lepit. Zpracujeme v kouli a necháme cca hodinu a půl kynout.
Z vykynutého těsta vypracujeme rukama malé tenké placičky, pokud bude těsto lepit, přidáme ještě trošku mouky a dáme péct na rozpálenou pánev. Olej nepoužíváme, pečeme na sucho. Hotové placky potřeme máslem, posypeme čerstvým koriandrem, osolíme, očesnekujeme a na vrch můžeme použít ještě trochu majoránky.
Jehněčí kebab podáváme s bulgurem, grilovanou zeleninou, mátovým dipem a plackami. Můžeme přidat ještě hranolky a třeba i cibulové kroužky.