Jehněčí kýta na slanině je lahodný pokrm, který kombinuje šťavnaté kousky jehněčího masa s aromatickou slaninou. Jehněčí kýta na slanině je často podávána s přílohou jako jsou pečené brambory, rýže nebo zeleninový salát. Je to lahodná a vydatná možnost pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitost.
100 g | slanina | |
1 | cibule | |
0.2 l | kysaná smetana | |
1 | jehněčí kýta | |
100 g | uzený bůček | |
3 | okurka sterilovaná |
Nejprve musíme kýtu omýt, odblanit a zbavit tuku. Na nudličky nakrájíme slaninu a prošpikujeme jimi očištěnou kýtu. Buček nakrájíme na plátky a vložíme do pekáče. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme na bůček. Do pekáče vložíme maso, osmahneme a podlijeme horkou vodou. Takto připravenou kýtu pečeme a občas podlijeme vypečenou šťávou. Maso pečeme tak dlouho, až nám změkne. Upečené maso vyjmeme a do šťávy přidáme nadrobno nakrájené okurky. Šťávu smícháme spolu se smetanou a vložíme do ní opět kýt. Maso se šťávou ještě prohřejeme. Hotový pokrm podáváme nejlépe s vařenými brambory.
Autor:admin_sarka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena