Jehněčí maso vaříme doměkka asi v 1,5 l vody spolu s rozčtvrcenou cibulí, nahrubo nakrájenou mrkví a kořenovou petrželí, 10 celými zrnky pepře a 2 bobkovými listy, a připravíme jehněčí vývar.
Po uvaření a změknutí jehněčí plecko vyjmeme z vývaru, očistíme od šlach, vykostíme a nakrájíme na menší kostičky.
Malé nové brambory oškrábeme nebo oloupeme a překrojíme napůl. Fazole omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Přecezený vývar přivedeme k varu a osolíme. Přidáme brambory a fazole a vaříme asi 20 minut. Přidáme nakrájené maso a vaříme ještě 5 minut. Pak ještě vložíme okapanou kukuřici. Jehněčí eintopf již jen prohřejeme.
Jehněčí eintopf podáváme jen tak nebo jej můžeme doplnit pečivem.