Jehněčí kotlet zbavíme tuku, nakrájíme na jednotlivé kotlety, osolíme a opepříme podle chuti. Do velké pánve rozehřáté na vysokou teplotu přidáme osolené a opepřené jehněčí maso. Opečeme rychle jednu a druhou stranu, poté pečeme z každé strany dvě minuty.
Zatímco se jehněčí peče, přidáme do kuchyňského robota mrkev a umixujeme na hrubo. Také můžeme mrkev ručně nastrouhat na struhadle. Koriandr a jarní cibulku nasekáme nadrobno. Pomerančovou kůru nastrouháme na jemno.
Ve velké míse smícháme dijonskou hořčici, olivový olej, koriandr, jarní cibulku, vinný ocet a pomerančovou kůru. Přidáme mrkev a promícháme ji dobře s dresinkem, dokud se s ním nespojí. Dochutíme pepřem a necháme marinovat po dobu 10 minut.
Jehněčí maso s mrkvovým salátem ihned podáváme jako hlavní chod.