Osvědčený recept na velmi dobré bramborové knedlíky, které se hodí například k dušenému špenátu a uzenému masu.
těsto | |
---|---|
2 lžíce | olej |
3 lžičky | sůl |
1 ks | vejce |
350 g | hrubá mouka |
500 g | brambory vařené |
400 g | brambory |
Brambory (500 g) uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Syrové brambory (400 g) oloupeme a nastrouháme také na jemno. Nastrouhané brambory spojíme v míse s jedním vejcem, 2 lžícemi oleje, 3 lžičkami soli, přibližně 350 g hrubé mouky a vše spojíme v těsto. Mouku přidáváme podle toho, jak těsto lepí. Z hotového těsta tvoříme kuličky asi 5 cm velké a vaříme je v osolené vodě přibližně 8 -10 minut podle velikosti. Po vytažení každý knedlík propícháme párátkem, aby se nám knedlíky nesrazily. Jemné bramborové knedlíky podáváme například s dušeným špenátem a uzeným masem.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
autor Moravanda
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena