I s přípravou vše hotovo za 10 minut. Rychlá a chutná večeře.
Hodnocení
3.5
/ 5 (10x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
sůl
2 ks
cibule
1 sklenka
červené víno
2 lžíce
olej na smažení
300 g
telecí játra
mletý černý pepř
podle chuti
1 hrst
pažitka
na obalení
1 lžíce
polohrubá mouka
Postup přípravy
Telecí nebo vepřová játra a cibuli nakrájíme na nudličky. Játra poprášíme polohrubou moukou.
Připravená játra opečeme na pánvi na oleji. Po 1 minutě přidáme cibuli a necháme ji 2 minuty zesklovatět. Přilijeme sklenku červeného vína a necháme minutu povařit. Játra na víně opepříme a osolíme. Nesolíme během pečení, játra by ztvrdla. Posypeme pažitkou nebo jinými bylinkami.
Játra na víně servírujeme s pečivem, opečenými brambory, hranolky, bramborovou kaší nebo rýží.