Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny a po malých částech přiléváme olej s vodou a přidáme kakao a mouku. Přimícháme i vyšlehaný sníh ze 4 bílků. Hladké těsto nalijeme na připravený plech a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Zatím si připravíme krém. Jahody scedíme. Šťávu doplníme do půl litru tekutiny a přivedeme k varu. Vmícháme pudink, krátce povaříme a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a lehce do něj vmícháme studený pudink. Nakonec do něj lehce vmícháme jahody.
Vychladlý korpus potřeme jahodovou náplní a posypeme jej strouhanou čokoládou. Jahodový moučník nakrájíme. Před podáváním jej ozdobíme šlehačkou.
Jahodový moučník necháme v chladu ztuhnout. Podáváme jej kdykoliv. Hodí se jak ke slavnostním příležitostem, tak k nedělní kávě.