Vyzkoušejte snadný recept na smažené rolky plněné ochucenými jablky a krémovým sýrem. Teplé jablečné rolky s vůní skořice jsou výborné s javorovým sirupem a šlehačkou.
1 ks | vejce |
20 g | máslo |
2 lžíce | mléko |
1 ks | jablko |
1 lžíce | cukr krupice |
0.3 lžičky | skořice mletá |
8-10 plátků | bílý toastový chléb |
120 g | smetanový sýr Philadelphia |
podle potřeby | |
---|---|
citron | |
na obalení | |
50 g | cukr krupice |
2-3 g | skořice mletá |
Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobnější kostičky. Nakrájené jablko zakapeme citronovou šťávou, promícháme se lžící cukru a 1/4 lžičkou skořice a v rendlíku při střední teplotě, za občasného míchání, necháme cukr rozpustit. To trvá asi 2 minuty. Poté jablka přendáme do misky a necháme vychladnout. Na obalení promícháme cukr se skořicí a k namáčení rolek rozšleháme v misce vejce s mlékem. Z bílého toustového chleba odkrojíme kůrky a každý plátek rozválíme válečkem na tenkou placičku, kterou potřeme čerstvým krémovým sýrem. Poté na okraj placiček naneseme ochucená nakrájená jablka, vše svineme do rolky a pevně uzavřeme. Každou rolku namočíme do rozšlehaného vejce a na středně horké pánvi s rozpuštěným máslem zvolna opečeme ze všech stran dozlatova. Opečené jablečné rolky ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru a ihned podáváme. Jablečné rolky se skořicí podáváme ke kávě nebo čaji jako teplý moučník a jen tak na chuť. Skvěle chutnají s javorovým sirupem a šlehačkou.
Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem
Dnes se naučíme krok za krokem upéct vynikající kremrole s jemnou náplní, které připravíme za pár minut.
Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem
Recept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena