Dezert, původně známý jako jablko v koupacím plášti.
Hodnocení
3.1
/ 5 (65x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
1 ks
vejce
250 g
máslo
4 ks
jablko
300 g
hladká mouka
50 g
lupínky mandlí
20 g
netučný tvaroh
4 lžíce
brusinkový džem
na ozdobu
moučkový vanilkový cukr
Postup přípravy
Mouku prosejeme. Změklé máslo promícháme s tvarohem, postupně do směsi přidáváme mouku a vypracujeme těsto, které rozválíme na 4 menší čtverce.
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a naplníme džemem. Položíme je na těsto, které přes ně opatrně přeložíme.
Připravené balíčky dáme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a dáme péci do předehřáté trouby dozlatova.
Před podáváním je jen lehce pocukrujeme.