Jablka očistíme, zbavíme slupky a nastrouháme je najemno. Vložíme je do rendlíku, přidáme 3 lžíce vody a dusíme doměkka. Až jablka změknou, přilijeme k nim škrob rozmíchaný ve dvou lžících vody a krátce povaříme, abychom získali kaši s kousky jablek. Podle potřeby jablka osladíme. Takto je můžeme připravit i mikrovlnné troubě.
Listové těsto vyválíme na plát silný asi tři milimetry a vykrájíme z něj čtverce o hraně zhruba 15 cm. Záleží na velikosti formy v sendvičovači. Čtverce přepůlíme.
Pláty těsta lehce potřeme máslem. Položíme je namazanou stranou dolů do rozehřátého sendvičovače, doprostřed dáme lžíci rozvařených jablek a přikryjeme dalším plátem těsta, namazanou stranou nahoru.
Jablečné taštičky Pečeme dozlatova a ještě teplé posypeme vanilkovým cukrem.