40 g | česnek | |
5 g | sůl | |
250 g | máslo | |
200 g | cibule | |
4 dl | bílé víno | |
6 cl | olivový olej | |
1 g | mletý bílý pepř | |
6 dl | zeleninový vývar | |
1 kg | rýže na rizoto | |
0.5 kg | směs lesních hub | |
10 g | hladkolistá petržel | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
100 g | parmazán |
Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Na olivovém oleji a másle orestujeme cibuli a česnek, poté vsypeme houby a orestujeme je. Do směsi přidáme osušenou rýži a vše důkladně zarestujeme. Zastříkneme bílým vínem, poté postupně podléváme vývarem. Zvolna rýži dusíme téměř doměkka. Na závěr rizoto zjemníme máslem a přidáme jemně nasekanou petrželku. Italské houbové rizoto s petrželí zdobíme při servírování hoblinkami parmazánu.
Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem
Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena