těsto | ||
---|---|---|
200 ml | olej | |
2 ks | vejce | |
3 lžíce | mléko | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
160 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1 lžička | citronová kůra | |
320 g | polohrubá mouka | |
150 g | měkký tvaroh | |
0.5 ks | citronová šťáva | |
na ozdobu | ||
cukr moučka | ||
podle potřeby | ||
5 ks | hruška | |
citronová šťáva |
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé plátky. Plátky hrušek ihned pokapeme citronovou šťávou. Tvaroh promícháme s mlékem, vanilkovým cukrem, cukrem, vejci, olejem, citronovou šťávou a citronovou kůrou. Do tvarohové směsi přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Pečlivě promíchané těsto uhladíme do kulaté formy o průměru 28 - 30 cm vyložené pečicím papírem. Povrch těsta poklademe nakrájenými hruškami a formu vložíme do předehřáté trouby na 170 °C. Pomalu pečeme dozlatova. Hruškový koláč s tvarohem po upečení necháme vychladnout. Hruškový koláč s tvarohem ocukrujeme, nakrájíme a můžeme vychutnávat třeba u šálku teplého čaje.
Hrušková sezóna v plném proudu - výběr nejlepších receptů
Hrušky k podzimu právem patří, bez nich si málokdo umí představit nejen sladkou, ale i slanou kuchyni. V dnešním výběru receptů jsme si pro vás připravili opravdové delikatesy.
Tip na neděli: Jemný hruškový koláč se skořicí
Hruškový koláč je ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Je jemný, krémový a díky skořici má drobenka lehce obměněnou chuť.
Autor:null
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena