250 g | hrášek | |
2 lžíce | olej | |
7-8 ks | vejce | |
2-3 ks | brambory | |
1 ks | pórek | |
1-2 lžíce | smetana na vaření | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvá petrželka | ||
mletý barevný pepř |
Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak čerstvou petrželku. Pórek osmahneme na lžíci oleje a necháme zchladnout. Hrášek vsypeme do kastrolku, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Vejce rozklepneme do mísy a přidáme lžíci smetany. K vejcím přidáme nasekanou petrželku a osmažený pórek. Nakonec do směsi na frittatu vmícháme hrášek a nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, opatrně vlijeme celou směs na frittatu a na mírném ohni necháme vejce zatuhnout (cca 20 minut). Na téměř hotovou frittatu poklademe nakrájený sýr a necháme povolit. Pokud máme pánev vhodnou do trouby, můžeme frittatu nechat krátce zapéct na funkci gril. Hráškovou frittatu nakrájíme na díly a podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty nejčastěji jako předkrm.
Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem
Připravte si vydatnou snídani v podobě cuketové frittaty s čerstvou bazalkou a parmazánem. Dá se podávat i jako rychlá chuťovka či lehká večeře, teplá i studená - vždy chutná skvěle!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena