Velmi snadný recept na chutný moučník. Použít můžeme nejen rybíz, ale jakékoliv jiné ovoce (meruňky, třešně, švestky apod.).
1 ks | vejce |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva |
1 hrnek | cukr krupice |
1 hrnek | hrubá mouka |
1 hrnek | polohrubá mouka |
0.5 hrnku | rostlinný olej |
1.5 hrnku | kyselé mléko |
podle chuti | |
---|---|
cukr moučka | |
rybíz | |
drobenka | |
podle potřeby | |
máslo na vymazání formy | |
mouka na vysypání |
Odměříme si všechny suroviny, použijeme klasický hrnek. Všechny sypké suroviny vsypeme do mísy (mouku promíchanou s práškem do pečiva), přidáme olej, kyselé mléko a vejce. Vymícháme těsto. Rybíz otrháme od stonků, dobře opláchneme a necháme okapat. Promícháme s moučkovým cukrem (asi 2 lžíce). Drobenku si připravíme svou oblíbenou (máslo, mouka, cukr). Těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, bohatě posypeme pocukrovaným rybízem a posypeme drobenkou. Hrnkový rybízový koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Před podáváním koláč ještě pocukrujeme.
Citronová babeta s rybízem krok za krokem: Vzpomínka na dětství
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena