Umytá a osušená rajčátka nakrájíme na 4 části, vložíme je do misky a dochutíme olivovým olejem, špetkou soli a pepřem. Promícháme je, přikryjeme transparentní folií a necháme odpočinout na 30 minut v lednici.
Rukolu omyjeme a osušíme. Čisté maso nakrájíme na nudličky dlouhé asi 2 cm.
Na pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje, přidáme rozmáčknutý česnek v košilce a rozmarýn. Asi po 2 minutkách vyndáme česnek a vložíme nakrájené maso. Restujeme přikryté do změknutí, můžeme podlít troškou vody. U konce vaření podlijeme balsamikovým octem a necháme vypařit. Podle chuti osolíme, opepříme.
Talíř obložíme rukolou a rajčátky, na vrch položíme hovězí nudličky. Hovězí nudličky s rukolou a rajčátky servírujeme jako hlavní chod, chutná dobře třeba jen s čerstvým pečivem.