Recept na hovězí nudličky s opečenou paprikou a čínským zelím. Masovou směs s chutí česneku a koriandru podáváme s nudlemi nebo opečeným bramborem.
4 stroužky | česnek |
2 lžíce | rybí omáčka |
2 snítky | čerstvý koriandr |
1 ks | paprika |
2 lžíce | ústřicová omáčka |
600 g | hovězí maso na steaky |
0.5 hlávky | čínské zelí |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
mletý černý pepř |
Maso očistíme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Dva stroužky česneku prolisujeme a zbývající stroužky nakrájíme na tenké plátky. Omytou papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky. Hlávku zelí očistíme od ovadlých listů a nakrájíme na širší proužky. Čerstvý koriandr jemně usekáme. Nakrájené maso promícháme s prolisovaným česnekem a po jedné lžíci s ústřicovou a rybí omáčkou. Vše necháme alespoň 20 minut odležet. Na malém množství zprudka orestujeme papriku s česnekem a pak přidáme čínské zelí. Zeleninu za stálého míchání opékáme jen krátce aby zůstala křupavá, nikoliv dušená. Zeleninu přendáme do mísy a na pánev přilijeme asi 1 - 2 lžíce oleje. Tuk řádně rozpálíme a něm zprudka opečeme nudličky masa. Nudličky opékáme rychle, aby maso zůstalo měkké a šťavnaté. Pak k němu přimícháme orestovanou zeleninu, usekaný koriandr a vše ochutíme lžící ústřicové a rybí omáčky. Hovězí nudličky na asijský způsob podáváme s čínskými nudlemi nebo opečeným bramborem.
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena