Ve středním hrnci na sádle zpěníme nadrobno krájenou cibuli. Poté nasypeme na proužky krájené houby, nejlépe směs klouzků, hlívy ústřičné a hřiby borové. Přidáme 1 dl vody, sůl, kmín, pepř a začneme společně dusit na mírném ohni. Dusíme asi 10 minut.
Mezitím zelí nakrájíme na jemné proužky. Pak přidáme zelí k houbám, k tomu ještě obrané nasekané maso z uzených žebírek, muškátový květ, cukr a vše dále dusíme, než nám zelí změkne. Je-li zelí měkké, zahustíme jej poprášením hladkou moukou na hustotu, která nám nejlépe vyhovuje. Houby se zelím a uzenými žebírky osolíme a povaříme asi ještě 5 minut.
Houby se zelím a uzenými žebírky ihned podáváme. Hodí se jako příloha k bramborům, knedlíkům i jako směs na arabský chleba.