50 g | slanina | |
1 stroužek | česnek | |
sůl | ||
1 svazek | pažitka | |
2 ks | rajče | |
200 g | houby shiitake | |
4 lžíce | olivový olej | |
mletý černý pepř | ||
4 plátky | italský chléb |
Rajčata omyjeme a spolu se slaninou a houbami je nakrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na rozpálené pánvi prudce orestujeme slaninu. Přidáme houby, rajčata a polovinu pažitky. Směs osolíme a opepříme.
Plátky chleba asi 4 minuty pečeme v opékači nebo na grilu. Pak do něj vetřeme česnek, zákápneme jej olivovým olejem a rozdělíme do něj připravenou směs.
Připravený chléb opepříme a posypeme zbylou pažitkou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena