2 ks | Hermelín | |
0.5 balíčku | listové těsto | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
koření grilovaný sýr | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
na potření | ||
1 ks | vejce | |
na ozdobu | ||
čerstvá zelenina |
Z listového těsta si vyválíme dva tenké pláty, které posypeme grilovacím kořením na sýr. Koření válečkem vtlačíme do těsta. Můžeme i trochu osolit. Na připravené plátky těsta položíme celý hermelín, zabalíme. Spáry potřeme rozšlehaným vejcem, aby se nám těsto nerozdělilo a a sýr zůstal obalen. Takto připravený hermelín vložíme na kus alobalu, trochu potřeme olejem a zabalíme. Grilujeme z obou stran, dokud listové těsto nechytne zlatavou barvu. Grilovaný hermelín musíme během pečení často hlídat, aby se nám těsto nespálilo. Podáváme s dresinky s příchutí sýru nebo křenovou omáčkou, na talíři zdobíme čerstvě krájenou zeleninou.
Hermelín na talíři: Recepty, na kterých si skvěle pochutnáte
Plánujete-li posezení s přáteli či rodinou, které chcete spojit s popíjením vína, hermelín je ideálním společníkem. Pokud máte rádi sýrové speciality, máme pro vás několik osvědčených receptů, jak si hermelín chutně připravit.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena