600 g | vepřová panenka | |
100 g | parmská šunka | |
300 g | zelený chřest | |
nálev | ||
---|---|---|
0.5 lžičky | cukr | |
500 ml | voda | |
50 ml | bílé víno | |
3 kuličky | celý černý pepř | |
podle potřeby | ||
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
omáčka | ||
100 ml | majonéza | |
100 ml | zakysaná smetana | |
0.5 lžičky | dijonská hořčice | |
2 lžíce | sladká chilli omáčka |
Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na medailonky asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a lehce rozklepeme. Maso potřeme olejem a necháme v chladu asi 30 minut rozležet.
Mezitím oloupeme chřest a zdřevnatělé části stonků odřízneme. Z vody, vína, celého pepře, soli a cukru si připravíme nálev, který přivedeme k varu a v něm chřest krátce, asi 2 - 3 minuty, povaříme. Pak nálev slijeme a chřest necháme okapat a vychladnout. Vychladlé stonky zabalíme asi po 2 - 3 kusech do plátku parmské šunky a odložíme stranou na grilování.
Připravíme si omáčku. Majonézu promícháme se smetanou, chilli omáčkou a hořčicí dohladka. Osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.
Medailonky z obou stran ogrilujeme na pánvi spolu s obaleným chřestem tak, aby se chutě navzájem prolnuly. Grilované vepřové medailonky s chřestem v parmské šunce podáváme s jemně pikantní omáčkou, kterou servírujeme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou bulgurové placičky nebo restované brambory a zeleninové saláty.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena