Je léto - čas grilování. Tady je recept na výborné grilované kuřecí maso.
500 g | kuřecí prsa |
marináda | |
---|---|
4 lžíce | olej |
2 lžičky | grilovací koření |
3 lžíce | hořčice plnotučná |
1 lžička | kari koření |
2 lžíce | sójová omáčka |
2 lžičky | koření na pečené kuře |
0.5 lžičky | mletý černý pepř |
podle chuti | |
zelenina | |
grilovací omáčka |
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a odblaníme. Naporcujeme na plátky, které budeme nakládat do marinády. Do mísy nalijeme olej, přidáme hořčici, všechno uvedené koření a nakonec sójovou omáčku. Důkladně promícháme a přidáme plátky masa. Poté maso uložíme do lednice, nejlépe přes noc, aby krásně nasáklo všechny chutě a vůně. Další den maso opékáme na grilu (chutná i opečené doma na pánvi). Grilovaná kuřecí prsa podáváme se zeleninovou oblohou a jakoukoliv omáčkou, která se hodí ke grilovanému masu. Můžeme samozřejmě připravit i jednoduchý salátek či přidat zeleninu grilovanou, která bude maso krásně doplňovat.
Dodržte dobu grilování, u kuřecího masa je to zvlášť důležité. Jak dlouho se grilují kuřecí prsa či kuřecí křídla? V Česku patří grilované kuřecí mezi velmi oblíbené, ale víte, jak dlouho maso na grilu připravovat? Kuřecí prsa bez kosti a kůže grilujte z každé strany 5 - 6 minut. Pokud jde o grilování kuřecích křídel, ta grilujte na přímém žáru ve středu grilu z každé strany vždy po dobu 2 minut. Poté křídla ideálně přesuňte do boční části grilu, kde je nepřímo grilujte dalších 30 minut. Při dodržení těchto pravidel si opravdu pochutnáte.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
autor lucik
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena