Špenátový protlak rozmrazíme, přidáme sklenici vody a necháme provařit.
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Jednu nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme dvě lžíce hladké mouky, osmažíme a přelijeme do vařicího špenátu. Takto zahuštěný špenát provaříme, přilijeme smetanu, rozšlehané vejce, dochutíme solí, pepřem a česnekem.
Druhou nakrájenou cibuli lehce osmažíme na sádle. Uzené maso nakrájíme na plátky, vložíme na světle osmaženou cibuli, trochu podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
Gnocchi, které jsme si zakoupili jako polotovar, dáme vařit do vroucí vody. Když uvařené gnocchi vyplavou na povrch, tak je vyjmeme a zakápneme olejem.
Gnocchi se špenátem a uzeným masem servírujeme na talíř a podáváme jako chutný hlavní chod.