Naporcované králičí maso důkladně omyjeme a osušíme. V hluboké pánvi na másle zpěníme česnek v košilce, který po chvilce odendáme. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, šalvěj, pikantní papričku a rozmarýn. Promícháme, vložíme králičí kousky, osolíme, opepříme a podlijeme brandy. Alkohol necháme vypařit.
Kuřecí směs bez bylinek přendáme na pekáček, zalijeme naběračkou vývaru a dopékáme v troubě na 220 °C asi 30 - 40 minut s občasným podléváním, aby se maso nevysušilo. Do pánve, kde jsme restovali králíka, vložíme očištěné nakrájené žampiony a vaříme do změknutí s občasným podléváním, podle chuti osolíme a opepříme. Hotové žampiony přidáme ke králíkovi.
Gnocchi uvaříme podle návodu, scedíme, přidáme je ke králičím kouskům a promícháme.
Gnocchi s pikantním králičím masem, slaninou a žampiony podáváme jako vydatný hlavní chod. Podle chuti můžeme posypat gnocchi parmazánem a místo žampionů můžeme použít lišky nebo hříbky.