Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme na kostičky. Slaninu nasucho pečeme na pánvi, přidáme cibuli a orestujeme. Přilijeme polévku a povaříme. Nakonec vmícháme ocet i hořčici, marinádu ochutíme solí, pepřem i cukrem a všleháme olej. Do této marinády dáme brambory, opatrně je promícháme a necháme rozležet. Pak bramborový salát přendáme do servírovací mísy a posypeme nasekanou petrželkou.
Housky namočíme do vody. Filé najemno umeleme nebo rozmixujeme. Bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme filé, vejce, cibuli, bylinky a dobře vymačkané housky. Hotovou směs ochutíme paprikou, solí i pepřem. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 8 karbanátků.
Na vyšší vrstvě rozpáleného oleje karbanátky z každé strany asi 5 minut opékáme. Pak je necháme na utěrce okapat. Na servírovací mísu rozložíme listy salátu a na ně položíme karbanátky. Ozdobíme měsíčky citronu a snítkou petrželky.