Sušené houby povaříme asi 15 minut. Pak je scedíme a necháme vychladnout.
V druhém hrnci povaříme asi 25 minut vepřové kůžičky. Jen aby změkly. Kůžičky vyjmeme a necháme vychladnout, vývar dáme stranou. Vychladlé houby a kůže nakrájíme na nudličky.
Ve větším hrnci zpěníme na sádle nadrobno nakrájenou velkou cibuli. Promícháme zasypeme červenou paprikou a promícháme. Přidáme zbylé koření, zalijeme vývarem, přidáme houby a kůže a podle potřeby přilijeme vodu, aby bylo vše potopené aspoň 10 cm. Přidáme masox a vaříme asi 45 minut. Pak přidáme rozetřený česnek, majoránku a podle potřeby zahustíme zápražkou. Falešnou dršťkovou polévku ještě asi 5 minut povaříme. Nakonec ji ochutíme solí nebo polévkovým kořením.
Falešnou dršťkovou polévku z jidášova ucha podáváme s tmavým pečivem nebo rohlíkem.