sůl | ||
tymián | ||
4 ks | kuřecí prsa | |
1 ks | cibule | |
500 ml | drůbeží vývar | |
mletý černý pepř | ||
50 g | papriková klobása | |
200 g | rýže basmati | |
400 g | sterilované fazole tmavé | |
1 hrst | olivy bez pecek |
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce osolíme. Rozpálíme teflonovou nebo nepřilnavou pánev (s poklicí) a prsa na ní restujeme bez tuku.
Zatím si očistíme cibuli a nasekáme ji nahrubo. Klobásu nakrájíme na plátky. Fazole scedíme a opláchneme. K hotovému kuřecímu přidáme plátky klobásy a necháme z nich pustit tuk. Pak maso a klobásu vyjmeme, uložíme do tepla a na výpeku osmažíme cibuli. Asi po třech minutách do cibule přidáme rýži, kterou stále mícháme. Když začne rýže lehce sklovatět, přidáme zpátky kuře s klobásou, zalijeme vše vývarem, přidáme fazole, olivy, tymián a směs osolíme a opepříme podle chuti.
Pánev přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a vše vaříme asi 10 - 15 minut. Kuře musí být křehké a rýže dovařená. K pokrmu není nutná žádná příloha.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena