Do většího porcelánového hrnečku dáme kostku droždí a dobře ji lžící rozmělníme. Pak přidáme lžíci mouky a pečlivě s droždím promícháme. Vzniklou sypkou směs zalijeme mlékem ohřátým na teplotu těla. Necháme kynout.
Když kvásek nakyne, nalijeme ho do mísy. Přidáme vejce, drcený kmín, sůl a mleté pečené vepřové a vše dobře promícháme. Pak přidáme trochu mouky, promícháme a přidáme stolní olej. Znovu mícháme a přidáváme mouku, až je těsto dostatečně tuhé, aby z něj bylo možno vytvořit podlouhlé válečky.
Těsto pak ještě pomoučníme, rozdělíme na čtyři díly, vytvoříme válečky a dáme je na plech na nelepivý pečicí papír dál od sebe. Necháme v teple asi 20 minut kynout. Těsto ještě značně nakyne. Pak dáme péci asi na 20 minut a hlídáme barvu povrchu. Když je světle hnědá je hotovo.
Drožďové pirožky podáváme teplé nebo studené.