Když nemáte možnost dělat kotlíkový guláš venku, je tady tento recept ze Slovenska, který si můžete připravit doma v hrnci.
4 stroužky | česnek |
4 ks | brambory |
1 lžíce | majoránka |
500 g | cibule |
30 g | rajčatový protlak |
1000 g | vepřová plec |
1 lžička | mletá sladká paprika |
1 lžička | pálivá mletá paprika |
300 g | zeleninové lečo |
podle chuti | |
---|---|
česnek | |
sůl | |
mletý pepř | |
kečup sladký | |
podle potřeby | |
vývar z kostí |
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
autor Len
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena