Recept na domácí těstovinové flíčky, které můžeme připravit s uzeným masem, houbami nebo jinými surovinami podle vlastní chuti.
4-5 ks | vejce |
250 ml | zakysaná smetana |
450 g | uzené maso |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
těsto | |
2 ks | vejce |
0.5 dl | voda |
350 g | hrubá mouka |
podle potřeby | |
máslo |
Příprava fleků:
Vejce rozšleháme s vodou a vmícháme do prosáté osolené mouky. Vypracujeme hladké, lesklé a suché těsto, které rozdělíme na tři kousky, zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut odpočinout. Potom kousky těsta rozválíme na tenké placky silné asi 2 mm, které necháme alespoň 1 hodinu oschnout. Z takto připravených placek nakrájíme čtverečky nebo nudle.
Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na menší kousky. Vývar naředíme vodou asi na 4 litry tekutiny, přidáme koření a uvedeme k varu. Vmícháme fleky a vaříme 4 - 6 minut. Potom je slijeme a promícháme s uzeným masem. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a spojíme s těstovinami.
Takto připravenou směs na domácí fleky s uzeným masem vložíme do máslem vymazané formy a upečeme v horké troubě dozlatova.
Domácí smetanové fleky s uzeným masem podáváme se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
Těstoviny v jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena