Klasický recept na chutné domácí bramboráky a kousky uzeniny.
Hodnocení
5.0
/ 5 (3x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
2 ks
vejce
1 kg
brambory
0.5 kg
točený salám
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. K bramborám přidáme nastrouhaný točený salám, vejce a vše pořádně promícháme. Těsto na bramboráky zahustíme hladkou moukou a na závěr přidáme podle chuti prolisovaný česnek.
Bramboráky smažíme z obou stran v pánvi na rozpáleném oleji.
Domácí bramboráky podáváme ihned po osmažení s kysaným zelím nebo jinou zeleninovou přílohou podle chuti.