Vyzkoušejte recept na pečené křupavé krutony s příchutí česneku a bylinek. Krutony podáváme jako vložku do krémových polévek nebo zeleninových salátů.
2-3 stroužky | česnek |
3-4 lžíce | máslo |
10 ks | bílý toastový chléb |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
petrželka | |
bazalka | |
mletý černý pepř |
Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem dohladka. Petrželku a bazalku velmi jemně usekáme. Změklé máslo spolu s česnekem a bylinkami vyšleháme do pěny. Troubu předehřejeme na 220 °C a plech vyložíme pečícím papírem.
Plátky bílého chleba potřeme ochuceným máslem a nakrájíme na čtverečky. Čtverečky chleba rozložíme na plech namazanou stranou nahoru a pečeme přibližně 5 - 10 minut. Asi v polovině doby pečení krutony promícháme a stále kontrolujeme, abychom je nepřipálili. Dorůžova upečené krutony necháme vychladnout a můžeme podávat.
Domácí křupavé česnekové krutony můžeme připravit i dva dny před podáváním a uchovat je po vychladnutí v mikrotenovém sáčku.
Zavářky a vložky do polévek - domácí jsou ty nejlepší!
Dnes se vrhneme na přípravu domácích zavářek do polévky, jejichž základem je mouka a vejce. Ať už se jedná o polévkové nudle, kapání či vaječnou drobenku, polévka může být díky domácí zavářce pokaždé jiná, lepší a chutnější.
Zažeňte kocovinu: Krémová česnečka se sýrovými krutony vás dostane z nejhoršího
Vyzkoušejte lahodnou krémovou verzi klasické česnekové polévky. Chutná výborně!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena