Pokud je losos zmražený, necháme ho nejprve rozmrazit. Pokud je losos syrový, rovnou vyfiletujeme a připravíme 4 menší plátky. Plátky lososa osolíme z každé strany a ze strany, kde není kůže, nasypeme přiměřeně koření na ryby Basic - je opravdu dobré a stojí pár korun.
Do pekáčku stříkneme trochu oleje a lososa dáme kůží dolů. Na připravené okořeněné maso dáme plátek citronu (2 - 3 mm silný) bez pecek, protože hrozí zhořknutí. Na citron položíme malinký plátek másla.
Plátky lososa dáme do trouby na 200 °C a pečeme. Při pečení tak po 5 - 7 minutách odstraníme plátky citronu, otočíme kůží nahoru a pečeme ještě 5 minut.
Zeleninu připravíme tak, že si na nejnižším možném stupni na plotně necháme rozpustit máslo a na rozpuštěné máslo nasypeme zmraženou zeleninu a až poté přidáme na střední stupeň. Zeleninu lehce osolíme a dusíme cca 10 -12 minut. Brambory připravíme způsobem, na jaký jsme zvyklí. Já osobně nedávám kmín při přípravě přílohy k rybám.
Divokého lososa pečeného v troubě servírujeme klasickým způsobem s máslovou zeleninou a vařenými brambory.