Plec nakrájíme na větší špalíčky, osolíme a prošpikujeme slaninou.
Na zbylé slanině pokrájené na kostičky zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme maso, necháme zatáhnout a vsypeme drobně nakrájenou kořenovou zeleninou, kterou předem mírně osmahneme na másle. Přidáme koření, celé celerové listy a
mírně podlijeme vodou. Vše pečeme pod pokličkou v troubě doměkka.
Až je maso měkké, vyndáme ho na talíř. Listy celeru vyjmeme. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme červeným vínem a dobře provaříme. Podle chuti osolíme. Potom šťávu přecedíme. Divoké masové špalíky dáme zpět, přidáme najemno nakrájenou šunku a již jen prohřejeme.
Divoké špalíky podáváme například s kroketami.