Omáčka, kterou někteří milují a jiní nesnáší. Já se ji naučila vařit pro dědu, který ji měl rád a nikdo mu ji nechtěl vařit. Prý je vynikající.
Hodnocení
3.7
/ 5 (265x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
21x
Ingredience
sůl
4 dkg
máslo
1 ks
žloutek
250 ml
kysaná smetana
4 dkg
hladká mouka
500 ml
hovězí vývar
250 ml
smetana na vaření
2 lžíce
jemně sekaný kopr
Postup přípravy
Na másle opražíme mouku, kterou zalijeme studeným vývarem a necháme povařit. Přilijeme sladkou smetanu a přidáme jemně posekaný kopr.
Nakonec vmícháme kysanou smetanu, ve které jsme předtím rozšlehali jeden žloutek. Chviličku povaříme.
Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem, houskovým knedlíkem a vejcem uvařeným natvrdo.