Recept na pikantní zeleninovou hořčici vhodnou k dochucení různých jídel.
Hodnocení
3.7
/ 5 (9x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
130 g
cukr
1 palička
česnek
250 ml
olej
80 g
sůl
500 ml
ocet
2 kg
cuketa
2 ks
feferonka
1 ks
hořčice plnotučná
2 lžičky
mletý černý pepř
Postup přípravy
Cuketu a česnek oloupeme a nakrájíme.
Cuketu vaříme s ostatními přísadami (česnek, olej, ocet, sůl, cukr, pepř, feferonka a hořčice) cca 1 hodinu. Poté vše rozmixujeme, propasírujeme přes síto a horkou směs plníme do sklenic.
Sklenice s hořčici zavíčkujeme a sterilujeme 10 minut při teplotě 80 °C.
Cuketovou hořčici podáváme podle chuti k různým pokrmům jako chutnou studenou omáčku.