Do mísy prosejeme mouku a doprostřed vymáčkneme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme s trochou cukru a vlažným mlékem. Necháme 15 minut stát a přidáme zbylé ingredience. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 45 minut kynout.
Z ingrediencí na náplň vytvoříme ořechovou nádivku. Vše dobře promícháme včetně šťávy z 1 citronu.
Pak vyválíme na plát, který potřeme nádivkou. Stočíme ho jako roládu a přeneseme na vymazaný plech. Od středu roládu rozkrojíme na dvě půlky, vzniknou nám dva prameny. Jedna půlka rolády je pořád vcelku, podrží nám prameny pěkně u sebe. Prameny do sebe propleteme. Pak rozřízneme i druhou polovinu rolády a vzniklé prameny spleteme stejným způsobem. Konce pramenů můžeme nechat volně, nebo je vsuneme dospodu. Vzniklý cop pečeme v předehřáté troubě na 200 °C (horkovzdušná trouba 180°C) dozlatova.
Po upečení potřeme cop s ořechovo-rumovou náplní cukrovou polevou.
Tip: Cop máme rádi na Vánoce jako štolu, ale když po spletení konce copů spojíme, vznikne nám věnec vhodný na Velikonoce. Před upečením vymáčknu do věnce čtyři důlky a po upečení do nich naaranžuju malovaná vajíčka.