Chuť na sladké skvěle zažene tento čokoládovo-smetanový sytý dezert. Díky rozmarýnu získá zajímavou chuť. Podáváme s jahodami a mandlemi,
200 g | cukr |
100 g | hořká čokoláda |
1 lžička | citronová kůra |
400 ml | smetana ke šlehání |
200 ml | bílé suché víno |
2 špetky | drcený rozmarýn |
podle potřeby | |
---|---|
jahody | |
na ozdobu | |
mandle |
Z omytého citronu jemně nastrouháme kůru. Hořkou čokoládu nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme nahrubo. Jahody očistíme a omyjeme. Víno zahříváme s cukrem tak dlouho, dokud se nerozpustí. Vmícháme citronovou kůru, zalijeme smetanou na šlehání a vše přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme čokoládu a drcený rozmarýn.
Čokoládovo-smetanovou směs necháme velice pozvolna vařit asi 25 minut.
Na dno vypláchnutých skleniček nebo mističek vložíme jahodu, zalijeme tekutým krémem a vychladlé necháme přes noc ztuhnout v lednici.
Čokoládový dezert ozdobíme jahodami a spařenými nebo praženými mandlemi. Ke zdobení můžeme použít šlehačku a lístek máty. Podáváme jako dezert ke kávě.
Jak zahnat mizernou náladu? Sáhněte po božských dezertech
Letošní jaro díky nehezkému počasí vyloženě nabádá ke špatné náladě a chmurám. Nedejte jim šanci! Zkuste si zlepšit den a připravte si jeden z luxusních dezertů., které jsme pro vás pečlivě vybírali.
Jahody v luxusním veganském podání: Jahodový tofu dort krok za krokem
Jahody jsou teď v kurzu a není nic lepšího, než si z nich upéct tento vynikající veganský dort. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena