Příprava cizrny: Cizrnu namočíme asi na 10 hodin do studené vody. Potom vodu slijeme a vyměníme za čerstvou. Vaříme asi 1 hodinu doměkka. Teprve nakonec cizrnu osolíme, slijeme a odložíme stranou.
Příprava masa: Zadní hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Čtyři stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, prolisovaný česnek a sladkou papriku. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a udusíme doměkka.
Příprava zeleniny: Cuketu omyjeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kostky. Dva stroužky česneku sloupneme a nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme plátky česneku, vložíme zeleninu, osolíme a podusíme. Zelenina má být měkká nikoliv rozvařená.
K hotovému masu se šťávou vmícháme okapanou cizrnu a řádně prohřejeme. Nakonec přidáme měkkou zeleninu, podle potřeby dochutíme a promícháme s usekanou petrželkou.
Cizrnu s dušeným hovězím masem a zeleninou servírujeme v mističkách nebo hlubších talířích a podáváme s pečivem.