Cibuli nakrájíme na velké kusy, česnek rozetřeme, bambus scedíme a kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
Pánev hodně rozpálíme s trochou oleje. Nejlépe se proto hodí pánev wok. Na olej vložíme kuřecí kousky, česnek a sušený zázvor. Můžeme použít i čerstvý zázvor, ale mě pálí, proto používám sušený.
Když je maso z jedné strany zatáhlé, vložíme bambus a zamícháme. Po chvíli (asi půl minuty) zalijeme sójovou a ústřicovou omáčkou. Za další minutu vložíme nakrájenou cibuli a podle toho kolik maso pustilo šťávy, přidáme trošku vody (asi 5 lžic). Jakmile cibule přestane mít syrovou chuť, tak je hotovo. Na konci směs ochutnáme a případně podle chuti osolíme či očesnekujeme. Sama většinou na konci již nedochucuji.
Čínu s bambusem podáváme nejlépe s jasmínovou rýží